lauantai 28. huhtikuuta 2012

Limekuppikakut

Idean näihin keväisen raikkaisiin kuppikakkuihin sain My Madison Bistro -blogista. Muokkailin ohjetta omien kaappien sisältöä vastaavaksi ja tehdessä myös maun mukaan. Mun leivontatyyli ei ole mitenkään ohjetta orjallisesti noudattava, joten usein tulee vauhdissa sovellettua.

Suurimpana erona oli se, etten laittanut ollenkaan elintarvikeväriä ja limen mehua laitoin enemmän ja raastettua kuorta vähemmän. Käytössäni oli neljä limeä ja raastoin ensin niiden kaikkien kuoren, josta ei kuitenkaan tullut läheskään tarpeeksi. Laitoin taikinaa 1,5 lmen mehut ja vain ripauksen kuorta. Kuorrutteseen käytin loput kuoriraasteesta ja vielä makua lisäämään puolikkaan limen mehun.

Lopputuloksena oli erittäin herkullisia ja soodan ansiosta kuohkean pehmeitä kuppikakkuja. Limen maku ei ole itse kuppikakuissa vahva, mutta kuorrute tuo limen maun selvästi esille. Kuorrutteesta tuli löysää, koska laitoin siihen paljon limen mehua, joten kuppikakut näyttää enemmän kuorrutetuilta muffinsseilta, kuin kuppikakuilta. Maku on kyllä sitäkin parempi ja kirpsakan raikas.






Tässä ohje jota käytin, pienin muunnoksin.

Limekuppikakut

100 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ rkl limemehua tai maun mukaan
1 rkl limen raastettua kuorta

4 dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa

1 ¾ dl maitoa / kermaa


Kuorrute:
50g leivontamargariinia
5 ¼ dl tomusokeria
225 g tuorejuustoa
1 rkl limen raastettua kuorta

Lämmitä uuni 175 C:een.

Sekoita pehmeä leivontamargariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (n. 4 minuuttia). Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon myös limen mehu ja raastettu kuori.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kolmessa osassa maidon kanssa vuorotellen (viimeisenä ja ensimmäisenä jauhot).

Laita paperivuoat muffinipellille ja täytä vuoat taikinalla. Paista uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes kuppikakut ovat kullanruskeita.

Valmista kuorrute sekoittamalla pehmeä leivontamargariini ja tomusokeri keskenään. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta vielä raastetulla limen kuorella. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti