maanantai 9. huhtikuuta 2012

Domino-kuppikakut

Tällä kertaa valmistus vuorossa oli kokeiluversio Domino-kuppikakuista, joihin sain idean täältä. Tryffeliä en viitsinyt tehdä, vaan laitoin Dominota palasina vuokiin.

Taikinaksi tein perus vaniljakuppikakku taikinan Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta ja sitä laitoin vähän vuokien pohjalle, päälle Domino-palasia ja vuoat täyteen taikinaa. Kokeiluksi tein myös pari kuppikakkua kokonaisilla Dominoilla sekä pelkästään murusilla.


Kuorrutteeksi tein tuorejuustokuorrutteen johon sekoitin tehosekoittimessa murustettuja mansikkadominoita. Kuorrutin kuppikakut pursottimen avulla ja päälle lisäsin vielä murusia. Kokeilin erilaisia pursotus tapoja ja lopputuloksena olikin paljon erinäköisiä kuppikakkuja. Pursotustekniikassa on siis vielä paljon parannettavaa :)





Kaikki olivat maukkaita, Domino-keksit pääsi kuitenkin parhaiten oikeuksiinsa kokonaisina, joten jos haluaa keksien maistuvan kunnolla kannattaa ehdottomasti jättää ne kokonaisiksi, ne on syödessä hauskemman näköisiäkin.

Vaihtoehtoisest näitä voisi tehdä myös erimakuisista Dominoista, esim. mintusta saisi varmasti hauskaa makua mukaan. Taikinaksi voisi myös kokeilla suklaataikinaa, sillon tosin keksit ei niin selvästi taitaisi erottua maussa, eikä ulkonäössä.

1 kommentti:

  1. Oliko tuorejuustokuorrutekin samasta kirjasta otettu? :)

    VastaaPoista