keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kevään ensimmäiset istutukset

Tänä vuonna tulikin ostettua hiukka hienompia siemeniä, mutta toivottavsti satokin on sen mukainen. Kyllä Lord Nelsonin nyt kelpaa kasvaa.

Sunnuntaina istutin siemenet, jotka vaatii esikasvatusta. Tässä siis lopputulos.

Tomaatteja, kanelibasilikaa, lipstikkaa ja mansikkakoisoa.
Muutamaan vuoteen en ole tomaatteja siemenestä saakka kasvattanut, mutta tällä kertaa valitsin kokeiluun Sungold-kirsikkatomaatit, jotka pitäisi olla maailman makeinta lajiketta. On sen verran hienoa sorttia, että siemeniäkin oli pussissa vaan 8  ja nekin todella pieniä. Toivottavasti suurin osa kuitenkin itää ja pääsee maistelemaa.

Basilikaa on joka vuonna ollut, joten tänä vuonna vaihtelun vuoksi päätin kokeilla minulle ihan uutta kanelibasilikaa, minkä pitäisi ainakin tuoksua kanelille. Saa nähdä onko maku paljonkin erilainen ja miten sitä saa kokkailussa hyödynnetyä.

Lipstikaa innostuin kokeilemaan, kun luin artikkelin, jossa kerrottiin sen korvaavan lihaliemikuution kokkauksissa. Oli siis pakko kokeilla. Satoa pitäisi olla helppo saada ja monivuotisena kasvina nähtäneen se vielä ensivuonnakin.

Mansikkakoiso oli täysin uusi tuttavuus, josta en ollut kuullutkaan ennen kuin kaupan hyllyllä sen näin. Heti syntyi kyllä päätös ottaa sekin kokeiluun, koska jokavuosi pitää olla jotain ihan uutta. Satona pitäsi saada tomaatin tapaisia makeita pikkuhedelmiä.

Nähtäväksi jää millainen sato tänävuonna kaikenkaikkiaan tulee, mutta se selviää kunhan tästä kaikesta lumesta lopulta päästään eroon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti