torstai 10. toukokuuta 2012

Hexagon ja afrikankukka

Innostuin pitkästäaikaa virkkaamaan ja kokeiluun pääsi isoäidinneliön muunnelmat, eli kuusikulmiot.

Hexagon on tehty englanninkielisen ohjeen mukaan. Innostuksissani en malttanut tarkistaa millaisia pylväitä olisi ollut tarkoitus käyttää joten tämä ensimmäinen kokeilu on virkattu liian korkeilla pylväillä (perus pylväät olisi ollut tarkoitus). Muuten ohjetta oli helppo ymmärtää ja noudattaa. Ohjeessa oli myös hyvät vinkit värin vaihtamisen helpottamiseksi.

Lopputulos on mielestäni nätti ja käyttökelpoinen, muodoiltaan geometrinen. Seuraavan version virkkaan kyllä tavallisilla pylväillä, vaikka tämäkin on kiva jos tarvitsee isompaa. Meinasin myös kokeilla, jos tämän saisi virkattua niin, että myös sisemmät kerrokset olisi kulmikkaita.

Afrikan kukka on virkattu kuvallisen suomenkielisen ohjeen mukaan. Tämä on nyt tehty ihan niillä pylväillä millä oli tarkoituskin. Tätä ohjetta oli hieman hankalampi noudattaa ja erityisesti kerroksen vaihtumis kohdissa sai soveltaa.

Tämä on ihanan tyttömäinen kuusikulmio ja näistä kahdesta onkin vaikea valita kumpi olisi kivempi. Itse ajattelin yrittää yhdistellä näitä molempia ja tehdä tyynynpäällisen. Taidan yrittää virkata mukaan  myös muunnelmia näistä. Väreinä ajattelin käyttää neljää eri väriä, jotttei mene liian villiksi ja vain värien järjestyksellä tuoda vaihtelevuutta. Villalanka ei välttämättä ole paras vaihtoehto tyynynpäällisen materiaaliksi, mutta taitaa 7-veljesten jämät päästä käyttöön nyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti